De fietsverzekeringen van ENRA zijn af te sluiten voor drie jaar voor een éénmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstal). De cascoverzekering is inclusief een verhaalsrechtsbijstandverzekering, een ongevallen-opzittendenverzekering en voor de gekozen looptijd gratis hulpverlening bij pech.

Voor E-bikes biedt ENRA een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijgt u voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech.

Download Enra Verzekringstarieven 2024
Download Enra Regioindeling 2024

Premieverhoging per 1 april 2024

Door de toegenomen diefstalcijfers, oplopende kosten voor onderdelen en arbeidsloon, zijn wij genoodzaakt onze premies te verhogen.

Tweede slot verplicht voor álle elektrische fietsen

Voor alle elektrische fietsen die op of na 1 april 2024 verzekerd worden is het gebruik van een tweede slot verplicht. Dit geldt niet voor racefietsen en mountainbikes. Verderop leest u welke sloten wij accepteren als tweede slot en hoe u het sleutelnummer kunt registreren bij de aanvraag van de verzekering. Vanaf 1 april 2024 is een geactiveerde track & trace module verplicht voor E-bikes vanaf €4.500. Welke track & trace modules Enra accepteert leest u op www.enra.nl/trackentrace

Tweede slot blijft verplicht voor niet elektrische fietsen vanaf €3.500

Voor niet elektrische fietsen die op of na 1 april 2024 verzekerd worden, blijft een tweede slot verplicht voor fietsen vanaf €3.500. Dit geldt niet voor racefietsen en mountainbikes. Verderop leest u welke sloten wij accepteren als tweede slot en hoe u het sleutelnummer kunt registreren bij de aanvraag van de verzekering.

Welke sloten accepteert ENRA als tweede slot?

Wij accepteren een tweede slot voorzien van een 2** (ART2) goedkeuring. Deze sloten bieden de beste bescherming.

Naast de ART goedgekeurde ketting- en vouwsloten sloten accepteren wij ook sloten van:

  • Axa: Safety index 7 of hoger
  • ABUS: Securitylevel van 5 of hoger
  • Trelock: Securitylevel 3 of hoger is.

Een cijferslot wordt door ons niet geaccepteerd als tweede slot. U kunt deze informatie altijd terugvinden op www.enra.nl/tweede-slot.

Speciale beveiligingseisen bakfietsen

Voor een bakfiets die duurder is dan €3.500 blijft gelden dat het tweede slot minimaal een 2** (ART2) goedkeuring heeft.

Daarnaast verplichten we voor een elektrische bakfiets duurder dan €3.500 een geactiveerde track & tracemodule. U leest hier meer over op www.enra.nl/trackentrace.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Contact